mercoledì 30 marzo 2011

pühapäeval kaks väikest saia salaamiga ja kaks väikest topsi veini, õhtul spinatiravioolid pestoga.. ja natuke õlutit.
esmaspäeval.. ei mäleta.... ....... palju ei söönud igaljuhul.
teisipäeva hommikul muna hapukurgi, tomati ja hallitusjuustuga, õhtul snitsel kartuli ja rohelise salatiga, natuke õlut ja veini.
täna 12 ajal pasta parmesani ja tomatiga. ja vett joon tihti.


r

domenica 27 marzo 2011

reede hommikul ma ei mäleta, mis ma sõin, vist mitte midagi.. aa tegin spagette pestoga, mis tuli niii soolane, et võtsin vaid mõned ampsud.. öäk.. mingi 2 ajal.
siis peale 3 sõin ühe jäätise, sest kõik läksid, ja ma ei tahtnud ilma jääda... ja vahepeal jõin vett.. siis käisin poes ja ostsin manti, ehk kodus ampsasin hallitusjuustu, tsetrioole (väiksed hapukurgid), sõin ühe väikse panino ja ühe tomati... ja vett... ja siis tuli michele- läksime kontserdile, kus manustasin kaks kokteili- pina colada ja cuba libre, seejärel veel mõned lonksud tema õllest. ja enne kojujõudmist sõime kahepeale 3 kebabi. ja vett...

laupäeva pärastlõunal sõin ühe banaani ja jõin palju vett. õhtusöögi ajal kell 20 läksime restorani: antipastiks mereandide ja juurviljade soe salat, punane vein ja pärast üks suur pitsa.. hiljem ühel kontserdil jõime kahepeale ühe õlle.


:/

r

giovedì 24 marzo 2011

kuna eesti populatsioon oli siin 7 päeva, siis söömine läks kah eestipäraseks minu jaoks ehk siis sõime-jõime, mida juhtus :) väike paus lihtsalt...

nüüd aga üritan jälle joone peale saada.

täna: hommikul sokolaadicornetto, päeval prosciuttoga panino, banaan, 1 õlu, ungari kommi, hiljem 1 jäätis.
õhtul valge kala tomati, porgandi, sidruniga, oliividega, nuts saia ja mitu klaasi vett. pärast tassitäis maasikaid sidruni ja suhkruga ja veel hilisõhtul mõned lonksud õlut.

algus pole just kõige eeskujulikum, aga küll ma veel endale näitan!

r

martedì 22 marzo 2011

Hommikul juustuvõileib, tatrapuder, tee.
Lõunaks praekartulid hakklihakastmega, keedupeet, konservherned, 2 juustuvõileiba hapukurgiga.
8 tk šokolaadi, porgand.
Piimakohv, banaan.
Õhtul natuke šokolaadi, 2 vahvlikommi, peotäis viinamarju.

E.

martedì 15 marzo 2011

teisipäev:
1 ajal panino prosciutto ja tomatitega, banaan, vesi
hiljem veel üks cappuccino, mõnisada g vahvlit, vett

õhtusöögiks aperativo: friteeritud köögiviljad, mereannid, riis, juurviljad, sibularõngad, 1 banana colada koks.

vesi.


r
pühapäeval:
hommikul 1 küpsis, vesi
3-4-5 ajal: spagetid mereandidega ja pärast grillitud mereannid, valge vein, sai, espresso, pärast väike jäätis, vett
õhtul 10-11 ajal prosciutto, juust, panino, punane vein, vesivesivesi

espaspäeval:
hommikul üks küpsis, lõunal üks küpsis, vahepeal paar apelsini, vett, kohvi... ei suutnud süüa tegin kooliasju, ja õhtul mingi 7 ajal risotto lõhega ja hernestega ja eilse juustuga... ja kella 1 ajal öösel veel seda risottot veits raguukastmega, sest kõht läks tühjaks :D

nii juhtub, kui ma siia üksi jään!


r

lunedì 14 marzo 2011

Lähen kohe juba kolmandat korda jooooksma... hea, eksole?
Toitun kamast, piimakaerahelvestest, munast ja juurikatest ja köögiviljadest ja.... saiast

J

sabato 12 marzo 2011

reedel enne kahte sõin pastat juustukastmega
hiljem sõin 2 banaani ja vist apelsini kah
õhtusöögiks erinevat sori liha ja juustu, pitsa, vein ja kahte sorti magustoitu (mitme peale kõik)
õhtu-öö jooksul natukene vana tallinnat ja õlut.

laupäeva lõunal 3,5 apelsini, vett
6-7 ajal pasta seenekastmega ja pool õlut
10 ajal sõin veel seda pastat tomatitega, kõht oli tühi
vett


r

venerdì 11 marzo 2011

Praegu on suurim mure see, et peaks nagu rohkem kordi päevas sööma kui ainult kaks korda eks? Tihemini ja vähem korraga. AGA kergem öelda kui teha. Loengupäevadel kipub ikka nii ka olema, et päeval närid saiakest et mitte nälga surra ja siis õhtul on HIIGLASLIK toiduhunnik läbi närida.
Muus osas tõstan oma tubliduse taset. Joon loengus vett ja kõnnin jala pärast loenguid/vahepeal ka... kodutee on vähemalt pool tundi ja kui ma teisel pool jõge tunnis olen, siis tund aega. Siis ma kombineerin trammiga.
LISAKS käisin täna jooksmas saarepeal. NII ilus oli. Lähen homme jälle, sest pärast oli selline tegutsemistahe peal, et koristasin terve korteri ära ja pesin kõik muud asjad ka puhtaks ära.

Täna hommikuks kaerad piima ja rosinatega, enne jooksu.
Pärast sõin nälja kustutamiseks saia tomati ja pesto ja juustuga.
Aga avastasin samas, et õhtusöögi aeg on ning tegin pastat täpselt samade lisanditega ning küüslauguga...
Hiljem jõin 0.5 õlut väljas ja veits tumedat šokolaadi.

J

Lea Liitmaa: trenn kõhnaks ei tee!

«Kui varem arvasin, et kilodest saab lahti trenni tehes, siis nüüd ma tean, et kehakaal langeb ainult tänu toitumisele,» pajatab lauljatar Lea Liitmaa (37) Naistelehele

Tähelepanelikud «Stiilipäeviku» vaatajad märkasid kindlasti hooaja avasaadet vaadates, et rokimimm Lea on teinud läbi drastilise muutuse. Peale stiilimuutuse, mille tulemusena sai temast tõeline vampnaine täheldasid televaatajad veel, et Lea sääred ja piht on siredamad kui eales varem.
Möödunud aasta juulis kolmanda lapse sünnitanud Lea kinnitab vapralt, et üleliigsete kilode kaotamine pole mingi imekunst. «Praeguseks olen kaotanud seitse kilo, aga eesmärgiks on veel kümme kilo maha saada.»
Lea võttis vormi kiireks taastamiseks appi isegi eratreeneri, kes koostas talle kindla toitumis-ja treeningprogrammi. «Just toitumine on kaalulangetamise juures kõige olulisem - trenn kedagi kõhnaks ei tee,» on Lea veendunud. «Trenni võib siis teha, kui soovid oma keha trimmida, saada kauneid muskleid ja voolujoonelist vormi.»

Mis on siis Lea kaaluga võitluse saladus?
«See on lihtne, tuleb välja arvutada, kui palju kaloreid keha vajab puhtalt eksistentsiks. Selleks mõõtis treener ära minu pikkuse, kaalu ja rasvaprotsendi ning sisestas saadud andmed koos vanusega vastavasse arvutiprogrammi.
Selgus, et ma pean sööma neli korda päevas ja iga kord täpselt 400 kilokalorit ehk päevas kokku 1600 kilokalorit.
Kui tavaliselt on dieediga üks hirmus nälg ja jant, siis minul on kohgu aeg kõht täis ja kui tõtt rääkida, siis pole ma varem nõnda palju söönudki.

Lea lemmikretsept:
50 g aurutatud riisi
85 g rasvast kala (punane kala, soovtatavalt lõhe)
10 g kvaliteetset õli
sidrunimahla
150 g värske peedi ja porgandi salatit

Lea soovitab kala praadida õrnalt sidrunimahlas (siis ei pea nii palju õli kasutama) ja maitsed paneb mänglema ka kübeke sidrunipipart

giovedì 10 marzo 2011

hommikul üks suur amps eilset riisi
lõunal üks jogurt ja hiljem panino prosciutto ja tomatitega
veel hiljem üks cappucino ja kinder bueno
õhtusöögiks üks mozzarellapall kahe tomatiga ja oliiviõliga ja soola-pipraga, väike nuts saia, hunnik spinatit, kaks tk sealiha ja vett mitu klaasi
hiljem veel maiustasin veits nutellaga (te ei tohi mind siia üksi jätta!!

r

mercoledì 9 marzo 2011

peale kooli pasta pähklikastme- ja parmesaniga, vesi.
vahepeal 3 banaani, enne õhtusööki ampsasin veits nutellat KURAM!
pool 10 õhtul riis rohelisega ja lõhekonserviga, veega ja lõpuks kohvi.

r
teisip vahepeal ampsasin mõnda kannpooki ja nutellat ja sõin ühe õuna ära. õhtusöögiks tegin risottot seentega ja herneste ja muude kudinatega. ja pärast üks kohvi. ja öösel 1 õun ja tass rohelist teed.

täna hommikul klaas  vett, ja muna viineriga, tomatiga, vene salatiga (ehk siis kartulisalat pmst) ja väike panino. vesi


r

martedì 8 marzo 2011

.. eile ostsin nutellat ka, et pannkoogile panna, aga ei suutnud paart ampsu sealt juba võtta... niiet karistuseks sõin õhtusöögiks 2 õuna ja vett!
lõunal tegin pannukaid (itaalia style: oliiviõliga, vähese nutellaga, tõstsin pannile taigna kohvitassiga :D), ja jõin rohkelt piima.. pärast veel 1 moka.


r

lunedì 7 marzo 2011

öhtul siiiiiiiiis... pühapäeva õhtul.... ristorante. antipastiks olid igasuguseid asju, nt pisellid (erinevat tüüpi herned ja oad), polenta (siuke köögiviljadest kokkusegatud), salaami, prosciutto, seafood, veel köögivilju ja värsket salatit, friteeritud köögiviljad.. söögiisu kohe kasvas!
ja eineks siis pitsa ja calzone... mai oska seletada aga see teine on ka pitsa. tegime 50:50... olid ka köögiviljade ja siis lihaga, maru hea. kõrvale punast veini 50:50, hiljem kahe peale 2 koogitükki karamelli ja pähklitega, siis pits likööri, ja pärast espresso... ja hiljem veel tegime mõned õlled. kõht oli täis, aga polnud tunnet, et liiga palju oleks söönd või midagi... see on suht tavaline itaalia õhtusöök!

siis ma jõin terve esmaspäeva vett, hommikul espresso, lõunal 25g milkat ja kaks leiba prosciuttoga..

koju jõudsin mingi 4, niiet tegin riisi hernete, siis nende roheliste kaunade (ei tule eestikeelne nimi meelde),basiiliku, küüslaugu ja lõhekonserviga, kõrvale värsket tomatit oliiviõliga ja pärast üks väike maasikajogurt.

sannu postitust lugedes mõtlesin, et kui põnev, et ta nt laimimahla kasutas vms. et teinegi kord, võiks kirjutada ka, kuidas antud söök tehtud on, siis saab šnitti võtta ;)

jou


r

Tere taas

Vahepeal  on kõik ,mis on seotud söömisega, käest ära läinud. Liiga kergekäeliselt on lubatud kõike head ja paremat, rohkem kui võiks. Ilmselt petab see mind ära, et kevad ei paista kuskilt tulemas.  Ehk siis, et pole hullu kui natuke aega veel pekki koguda. aga see on vale, :D
Tänasest võtan end uuesti kätte, et suvel uhkusega randa minna või linna peal lühikesi pükse kanda.Kõik üleliigne tuleb kaotada ja võdisev pringiks muuta. :D

Hommikuks ei söönud midagi. Jõin kaks klaasi vett ja tassi mate teed. kõndisin kooli (~30min) ja pärast koju tagasi ka.  tagasiteel käisin Rimist läbi, ostsin ainult värsket ja basmati riisi. koju jõudes tegin toorsalatit (jääsalat, tomat, kurk, avokaado, oliiviõli+basiilik ja laimimahl), selle juurde keetsin riisi. maitses ülihea.!
Vett olen vahepeal tarbinud piisavalt.

Kui praegu eelmise suve riideid proovida, ja need sulle enam selga ei lähe, siis tuleb kindlasti kiiremas korras midagi ette võtta.! eksole?

m.


Õhtuks (enne 18.00) sõin sedasama mida lõunaks (riis ja salat). ja magustoiduks kuivatatud banaani ja mandleid. veel rohkem õhtul lähen poidega mängima. ringi liigun jala.(Y).

m.

domenica 6 marzo 2011

laupäev: õhtu kanti poolteist väikest beck'si, alustasin fruitella kommide söömist ja sõin järgmise päevani välja :D
õhtusöögiks poolteist salsiccia't (vorst, millel on liha sees) ja ühe ribi. ja rapa't (spinati taoline roheline keedetud taim), natuke saia ja poolteist klaasi punast veini. ja natuke õunakooki otsa. no ja vett...
siis veel öösel cuba libret veits ja varahommikul natuke õlut, pool paninot salaamiga, ühe magusa saiakese, vett.
pühapäeval 2-3 ajal munapasta raguuga, paar väikest magusat pallikest.. mingid keeksi moodi olid, vett.
nüüd varsti õhtusöögile. peaks ebatervislike asjadega piiri pidama vist??


r

sabato 5 marzo 2011

reedel 11-12 ajal pasta pähklikastme- ja parmesaniga, klaasike veini ja vett
ülejäänud päeva jõin vett ja õhtul 8 ajal artišoki-muna-pirukast 2,5 tükki, mozzarellat tomati ja oliiviõliga, roheliste salatite salatit, vett, natuke saia

laupäeval 2 ajal: nats mingit soolast spets-saia kohupiima-taolise juustuga ja prosciuttoga, 2tk õunakooki, vett 5 klaasi


r

giovedì 3 marzo 2011

ups, tuli meelde, et eile päeval sõin jäätist kirssidega... vahel võib.

täna hommikul kaks seda kõva küpsist, vett
lõunal pitsatükk, twix, vesi
siis hiljem üks suuuuuur pirn
õhtul sõin mõne soolakrõpsusaia
õhtusöögiks tortellinid tomatikastmes ja natuke punast veini. enne söömist tarbisin seda lahjat õlut natuke.

r

Kuidas ainevahetust kiirendada

Kui kehakaal rangest dieedipidamisest hoolimata kuidagi alaneda ei taha, on organism end ilmselgelt sättinud nn säästurežiimile, kirjutab ajakiri Naised.

Vaid kindlatest toiduainetest koosnev dieet või rohke veejoomine ainevahetust kiiremini tööle ei pane - kõige efektiivsem on aga kolme toidukorda ja kahte vahepala jälgiv toitumisplaan.
Vahepalad peavad olema tervislikud ning süüa tuleks iga kolme-nelja tunni järel.
Samuti tuleks loobuda või vähemalt piirata kõhukinnisust soodustavate toiduainete, nagu kakao, kuuma ja kange tee, musta kohvi, nisujahust küpsetiste, manna- ja riisipudru tarbimist.
Ainevahetust kiirendavad aga karusmarjad, vaarikad, ploomid, õunad, viinamarjad, mustikad, pohlad, astelpajumarjad, punapeet, porgand, kapsas, seller, arbuus, baklažaan, tomat, täisteraviljakliid ja -helbed, tera- ja kaunviljade idandid.
Ka uni ja stress mõjutavad ainevahetust väga olulisel määral - korralik uni vähendab näljatunnet ja annab rohkem energiat, samas kui halvasti magatud öö paneb nii suurema söögiisu kui ka loiuma oleku tõttu rasvapolstrit koguma.

mercoledì 2 marzo 2011

hommikul kaks teraviljaküpsist, vett
lõunal panino prosciutto, tomati ja oliiviõliga, banaan, seesama üks küpsis
õhtul kaks kalmaarirõngast, mõned ampsud porgandi-tomati-juustu-kapsa-salatit, pasta pestoga, õun, natukene isetehtud õlut ja vett


r

martedì 1 marzo 2011

Meie oma toitumisspetsalist Mari Huaana annab nõu! :)

Heip!
Ma ei kujuta ette, et menüü lihtsalt üles kirjutamine väga abiks oleks. Pigem oleks kasu menüüd ka kuidagi analüüsida, et mitte tasakaalustatud toitumist unustada ning liikuda-liikuda-liikuda... aga kui veel ei tea, siis http://www.ampser.ee/index.php?page=17 on vahva leht :) edu suveks trimmi saamisel
p.s mingi kava aitaks ehk paremini eesmärke saavutada (nt igapäev kõndida vähemalt x maad maha või teha nt lihastrenni hommikul-õhtul ning juua päevas vähemalt 2 liitrit vett ning vähemalt 2 portsjonit puu-ja juurvilju jne)

http://www.ampser.ee/index.php?page=17
ärkasin suht lõunal, sõin eilset riisi värske tomatiga..
7 ajal sain koju, sõin õuna ja 9 ajal oli suur õhtusöök: spinati-juustu ravioolid pähklikastmega, praetud baklažaan, keedetud spinat tomatiga, praekartul rosmariiniga ja sealiha.. palju ei söönud, vaid nii, et oleks veel natuke mahtunud.. ja mõned küpsised. ning vähemalt 5 klaasi vett!

r

jällenägemisrõõm!

täna:1 banaan hommikuks,klaas vett
kella 1paiku:kolm võikut sulajuustu, kalamäärde(vms)ja paprikaga. porgandisalat röstitud seemnetega.
kella poole 6 ajal:klaas vett, väike tass kohvi sojapiima ja suhkruga.kartuli-brokkoli püreesupp.

eelnev nädal on olnud nutune:kommide ja šokolaadi ja kookide ja muu seesuguse mittevajaliku rohke:(..nüüd püüan jälle eeskujulik olla.
S.
Hommik algas kl 9 ajal kookose Manijaga, jätkus Tõmmu, pralinee- ja Geishakommidega. Kaks küpsist, glasuursõõrik, mõni amps õuna. Päris nukker vä? Kell on 15 ja ma mõtlen, et peaks midagi soolast valmistama.

E.