domenica 30 gennaio 2011

niisama nalja

"jòin melissi teed ja sòin vàrsket leedu muna, ja metsavahi tytre peale lakas panin ona" (peegelpòranda laul)


..tuli selle suure melissitee joomise peale :D nyyd koguaeg kummitab.




edu siis ja tantsige selle loo jàrgi (trenni mòttes), nagu mina! ja postitage ikka kaaa!

r
Aga eile ei tulnudki pòtti! Hoopis paar lonksu Astit ja kirsikomm ja kaks mandariini... siis mingi òòsel 4 ajal sòime pisukese tyki pitsat ja saiakest ja mònda kypsist ja palju teevett (3 tassi?).

Tàna hommikul kell 16 ;) sòime lasanjet ja pool klaasi veini ja mitu vett, ja vahepeal sokolaadikomm, ja siis kohvi ka vahepeal.... jaa..... siis òhtusòògiks natuke prosciuttot paninoga ja salatit ja vetttttttt. ja nyyd jàlle yks pisikene sokoladikomm ja siis varsti sòòme veits pitsat ja siis vòtame vist natuke alksi ka....

kuid uuel nàdalal uus hea algus!!! :)

sabato 29 gennaio 2011

Mniii... neljapàeva òhtul kàisin siis sòbra pool òhtusòògil ja sòime mingit hispaania riisirooga ja vene salatit ja liiga palju veini.
jàrgmine pàev sòitsin kaua rongiga (arezzosse), sòin reisi jooksul kaks ylitervislikku paninot prosciuttoga ja jòin 2l vett! ja siis pàrast veel pohmelli lòpetuseks cocacolat (HALB!)
òhtupoole tegime vàikse aperativo- pool klaasi veini, ja kodus sòime michele mamma tehtud napolitana pitsat, mina 2 vàiksemat tk ja punast veini nii ja kohvi muidugi ja hiljem làksime puppi ja seal jòin kaks òllet!
jàrgmisel pàeval (tàna hommikul kell 15) sòime natuke kypsist ja melissi teed ja seda eilset pitsat ja punast veini ja vett peale. + veel valget leiba oliiviòliga ja prosciuttot... siis kàisime òhtusòògil ning sòime ahjukana ja -kartulit ja rohelist salatit ja vett. pàrast veel piskuse tyki kooki ja pits likòòri. aga nyyd làhme jàlle vàlja ja vòtame vist veits pòtti. 

nipid: sòòn hàsti aeglaselt ja selle tòttu ka palju vàhem kui tavaliselt.  ja vahepeal ei nàksi.. yritan sellest loobuda. alati mòtlen, et siis pean ju nàksid siia kirja panema ja see ei ole hea :D

Eile ja täna

eilne õhtu oli tore ja jutuküllane.Pilleka juures vitsutasin õunu ja pirne,seeni ja hapukurki,sest võileviatort oli lihaga,seega mitte mulle,aga mind see ei heidutanud.Paar tükki Kaja tehtud marjakooki ja siiiiiiiis tirss kordil:D oli tort Eva,minu ja Pilleka lemmik,see mõnus roosa sefiirtort kohupiimaga..mmm..see oli hea,jõin ka väikse tassi kohvi..ja juttu jätkus kauemaks,..lõpetuseks üks suur tass piparmünditeed...ja veel üks tass teed:D...ammu teada tõde,et kui  mina ja Pillekas kokku saame, siis meie kaagutamine ei lõppe enne kui kumbki meist nõrkeb ja  pikali kukub.vms..hahahaha..:Dmagama sain alles kell 4, läksin maale koju,no ja seal muidugi ilutses laual kogu oma hiilguses väga maitsev kringel. sõin tüki,teise...ka kolmanda....ega see kolmas ju ilma neljandata ei jäänud..ja  siis läks lugemine sassi..hahahahaa:D..mhhh maisaanud ju...ssee on lihtsalt niiiiiiiiiiiiiii hea kringel...aga õnneks kui hommikul kaalusin,siis oli kaal isegi vähenenud,võrreldes eelmise korra kaalumisega....ma arvan, et sellised pugimised-mugimised tulevad mul sellest,et unerežiim on sassis..:/..hmm,peaks sellega vist midagi ette siis võtma!!!!
...täna ärkasin veits peale 11. isu polnud.jõin ühe klaasi virsikumahla ja sõin õuna...viimasel ajal olen olnud suht isutu. nomaiteasiis..votnii..
S.

venerdì 28 gennaio 2011

25 parimat nõuannet kaalu langetamiseks

Kuna pealkirjas ongi kõik öeldud, pole muud, kui asu lugema ja pane kõrva taha. Need on ammu tuntud tõed, mis nüüd kõik korraga koos. Kui soovid, trüki nimekiri välja ja kleebi köögi uksele.

  1. Seadke endale realistlik kaalulangetamise eesmärk. Enamik eksperte soovitab alla võtta 230 — 900 grammi nädalas.
  2. Pidage arvet. Uurimused näitavad, et need dieedipidajad, kes peavad arvet kõige kohta, mida nad söövad, kaotavad kaks korda rohkem kaalu kui need, kes seda ei tee.
  3. Motiveerige end. Hankige endale paar teksaseid või muid pükse, mis on liiga kitsad ning riputage need enese tiivustamiseks riidekapi asemel köögis nähtavale kohale.
  4. Paluge abi perelt ja sõpradelt. Uurimused näitavad, et dieedipidajad, kellel on koduseinte toetus, kaotavad kaalus rohkem kui need, kellel toetus puudub.
  5. Liigutage, et kaal langeks. Uurimused näitavad, et inimesed, kes on kaalulangetamise ajal füüsiliselt aktiivsed — näiteks kõnnivad või sõidavad jalgrattaga kaks kuni neli tundi nädalas — kaotavad aasta lõikes lisaks 1400 — 2300 grammi.
  6. Jälgige portsjonite suuruseid. Üks 85-grammine liha-, kana- või kalaportsjon on umbes sama suur kui peopesa või kaardipakk. Teelusikatäis võid või margariini on võrreldav tavalise postmargiga. 240 ml hommikuhelbeid, marju või plaksumaisi saab võrrelda pesapalli suurusega. 10 cm läbimõõduga pannkook või vahvel sarnaneb suuruselt CD-plaadiga.
  7. Tehke oma sahver ja külmik lagedaks. Vabanege toitudest, mis Teie kaalulangetust saboteerivad.
  8. Pange kokku õhtusöögi-kaardipakk. See võiks sisaldada kümne Teie lemmiku, kiiresti valmiva ja tervisliku õhtusöögi retsepti. Iga kaardi ühel küljel võiks olla nimekiri retsepti koostisosadest ja teisel õpetus selle valmistamise kohta.
  9. Vältige näljatunnet. Sööge ja näksige regulaarselt. Veenduge, et enamik Teie toidukordadest sisaldaks valgusisaldusega toiduaineid nagu jogurt, tuunikala, oad või kana. Mõnede uurimuste väitel aitavad just valgud täiskõhutunnet pikendada.
  10. Hoidke aedviljad käeulatuses. Pange külmikusse kauss aedviljadega — spargelkapsa, herneste, kurgi- või porgandiviiludega. Neid võib näksida vahepaladena või suurema nälja kustutamiseks toiduvalmistamise ajal.
  11. Varuge „impulsi-puuvilju“. Hoidke kodus greipi, mandariine, õunu, banaane ja pirne. Sellist toitu on lihtne ilma liigse lõikamise ja viilutamiseta süüa.
  12. Viige sisse mõned hiilivad muudatused. See samm paneb kogu pere tervislikumalt toituma. Ostke väherasvast (1%) või rasvatut piima, tavalise rasvase asemel väherasvast toorjuustu ja juustu. Kasutage neid rasva- ja kalorisisalduse vähendamiseks toiduvalmistamisel.
  13. Lõpetage nn vedelate kalorite tarbimine. Jätke oma menüüst välja karastus- ja magustatud joogid nagu jäätee, spordijoogid ja alkohoolsed joogid. Lisage veele maitse värskendamiseks sidrunit, laimi, kurki või münti. Piimatoodetest eelistage rasvatut või väherasvast (1%) piima.
  14. Pidage kinni „ühe ampsu reeglist“. Mis puudutab kõrge kalorisisaldusega toitu, siis ei pea kartma eksiteele sattumist, kui lubate endale ühe väikese naudingu päevas. See võib olla kas üks küpsis või mini šokolaadibatoon.
  15. Rahu, ainult rahu. Sundige end aeglasemalt sööma ning iga suutäit nautima.
  16. Jooge enne sööki.. Kaks klaasitäit (500 ml) vett enne iga toidukorda võib Teie söögiisu vähendada.
  17. Võtke kasutusele väiksemad taldrikud, kausid, klaasid, söögiriistad. Väiksemad lauanõud muudavad Teie portsjonid endastmõistetavalt väiksemaks.
  18. Õhtusöögijärgse näksimise osas võtke omaks moto: „pärast kella 20 on liiga hilja“.
  19. Ostke sammulugeja. Terviseeksperdid soovitavad kõndida vähemalt 10 000 sammu päevas, mis teeb, sõltuvalt sammupikkusest, laias laastus kokku 6,5 — 8 km.
  20. Hellitage end vahetevahel. Kui šokolaadihimu tahab võimust võtta, püüdke seda jahutada dieetkakaoga. Kui vajate väikest naudingut, lubage endale üks väike jäätis. Kui armastate šokolaadi, kaaluge võimalust hoida külmikus suutäie-suuruseid tükke.
  21. Sööge laua taga. Sööge taldrikult ja laua taga. Ärge sööge sõidu ajal, diivanil lamaskledes või külmiku ees seistes.
  22. Väljas süües püüdke mitte vitsutada. Püüdke eelnevalt valmis mõelda, mida Te sööte. Paluge salatikaste eraldi serveerida. Tavaliselt pannakse restoranides salatile umbes neli supilusikatäit kastet, mida on kalorite hulga poolest tihtipeale liiga palju. Mõistlik oleks piirduda ühe või kahe supilusikatäiega. Kastke kahvel esmalt kastmesse ning seejärel salatisse.
  23. Magage piisavalt. Teadlaste väitel suurendab vähene uni näljahormooni taset ning vähendab täiskõhutunnet signaliseeriva hormooni taset. Tulemuseks võib olla ülesöömine ning kaalutõus.
  24. Kaaluge end regulaarselt. Edukad dieedipidajad ja kaalu säilitajad teevad just nii. Kord nädalas kaalule! Teised teevad seda iga päev.
  25. Premeerige end. Kui saaavutate endale seatud kaalueesmärgi, ütleme, võtate maha 2300 grammi, lubage endale midagi, mis ei ole toit. Ostke ammuigatsetud CD või DVD või minge sõbraga kinno.


TTT :)
oeh..lugesin teie vahvaid sissekandeid,selline tunne on nagu oleks rongist maha jäänud,aga kuna mul arvutit läheduses vahepeal polnud, siis pole ka  midagi kirjutanud.
Nädal möödus süües,vahel liigselt ,vahel jälle tagasihoidlikumalt,keha nõuab mingil hetkel kaneelisaiu ja shokolaadi ja ka muud paska,andsin alla ja täitsin alandlikult  keha nõudmised...mhh...
muidu söön korraliku isevalmistatud sooja toitu,siis tean täpselt,mis toidus on....
kuigi teed joon agaralt,siis vahel tunnen,et ma ikkagi ei tarbi vedeliku piisavalt, nahk on päris kuiv,kuigi see on kindalsti tingitud ka külmast,siis ikkagi arvan,et peaksin vett rohkem jooma,vahel nagu kohe unustan joomise ära,selle vastu peaks aitama,see kui võtta lihtsalt üks pudel,kas siis suur või väike,ja sealt juua,siis on kindalt teada, palju vedeliku on tarbitud...aga mul põle ju pudelit..,mõttes mõlgub see ilus roheline klaasist pudel,mis mul Pannikasse jäi.vuhuhu,ei tea kas ta seal ka alles on,kogu aeg ei viitsi uusi pudeleid osta.
Liigutan ennast tantsides,see on hea..aga autoga sõidan ikka liiga palju ringi,see on paha...samas ma ei taha üldse välja külma kätte minna,,,enam pole üldse harjunud,aga peaks uuesti ennast külmaga harjutama... jah,ja sauna tahaks ka...saun pidi aitama külmaga harjuda,kuskilt jäi kõrvu,täpselt ei tea...kahjuks...
tänasest päevast nii palju,et olen nüüd varem ärganud nii 11,10 ja täna isegi pool 9 ajal...sõin  hommikuks aavo ja kaupo leivad(ehk siis 2 avokaado leiba)teed jõin ka...nüüd on kõht tühi,,,tegin endale karahelbeputru kõrvitsaseemnete,oliivõli ja meega,,,muud lihtsalt pole Õnnes mul süüa,aga pole lugu,puder teeb kõhule ainult head,suure tassi teed joon ka ära...õhtust veel ei tea midagi..täna on Pilleka lõpupidu.seal saab siis ilmselt kooki ja morssi..vuhuu...ja päris õhtul on hea pidu gennis,aga kas sinna ka lähen ja vahest ehk ka mõne joogi joon,seda veel ei tea ..elame näeme...
edaspidi katsun olla usinam sissekandaja...siis saab täpsema ülevaate,muidu on jama...

olege siis mõnusad ja ärge pugige pohukiimasaiu ;):D

S.

rahvaülikool

http://www.rahvaylikool.ee/study/2/174/504

http://www.rahvaylikool.ee/study/3/195

Reede?

jälle on reede....
alustan eilsest. pärast kooli sõin rasta-prutu. üle pika pika aja. ja megahea oli. paar šokolaadikommi sõin ka vahepeal.
ja kõik vist.....
täna jõin kohvi ja vett....õhtupoole kindlalt söön ka midagi.
täielik isutus on. magu on ka kindlalt megakokku kuivand.....

ja mu akna-mure sai lahendatud. lund lihtsalt enam pole. ...päikest ka mitte...

m.

giovedì 27 gennaio 2011

Millal on dieetidel mòtet?

http://www.ohtuleht.ee/galerii/pildigalerii/2242#1

Minu arvates on meie systeem kòige mòistlikum ja toredam. Tuleb harjutada terve elu sòòma korralikult. Ja nagu Jennifer Aniston siin ytles: "àrge sòòge iga pàev sitta!" :D


Niiet, varsti nàeme kòik sellised vàlja:




r

Tarvitage kurki!

Kas teadsite, et kurk on üks vanimaid köögivilju? Selle köögivilja elulugu ulatub 3000 aasta taha Indiasse. Kurk koosneb 95–96 protsendi ulatuses veest, mis teeb temast suurepärase toiduaine kõikidele dieedipidajatele. Lisaks normaliseerib kurgisöömine soolade tasakaalu organismis, puhastab nahka, töötab organismis diureetikumina, stimuleerib ainevahetust.


Lisaks veel pònevat :D

Kurgimask 1
1 kooritud kurk, veidi piima
Selle puhastava ja värskendava maski tegemiseks sega kurk ja piim blenderis ning kanna kreem näole.

Kurgimask 2
Pool kurki, 1 tl jogurtit
Kasuta segamiseks blenderit. Jäta mask näole 30 minutiks, seejärel loputa sooja veega.




Veab teil!!!! Itaalias kurki pole...
nii eile òhtul kell 7 tatrapuder mingi vedelat sorti piim-juustuga ja paprika ja kyyslaugu ja kirsstomatitega + panino oliiviòliga (selle heaga)

veel hiljem kell 1 oli kòht tyhi jasòin hàsti natuke kartuleid ja imepisikese tyki liha- pàrast koht valutas, kui hommikul tòusin... ei suutnud àra seedida vist...

tàna hommik/lòuna: sòin koos ehk siis kohvi mòne kypsisega + seesama tatrapuder ylessoojendatult ja pool klaasi punast veini.

vahepeal siin koolis sòòn paninot jàlle oliiviòliga ja kirsstomateid ja joon vett

òhtul olen kutsutud òhtusòògile, niiet eks nàeb !


PS peaks liikuma rohkem :S istun siin arvuti taga koguaeg. aa eile kàisin tegin pika tiiru ja kinos


r

Üks päev korraga - neljanädalane salenemiskava

See pole dieet – see on praktiline tegevuskava sinu toitumise totaalseks muutmiseks. Selle muutumise järel sa mitte ainult ei täiusta oma kehavormi, vaid teed läbi ka suure mõtteviisimuutuse. Sul tekib rohkem tervislikke harjumusi, vähendad haigusriske ja parandad seeläbi oma tervist, kirjutab ajakiri Hers 2010. aasta suvenumbris.

REKLAAM
Lihtsalt tee üks muudatus iga päev ja muuda see harjumuseks nelja nädala jooksul. Just nii teevad su toitumisharjumused läbi täieliku muutuse ja nelja nädala järel sa mitte ainult ei vabane liigsest keharasvast vaid virgutad ka oma energiavarusid. Mida sa ootad?


1. PÄEV: PANE KÕIK KIRJA 
Märgi üles iga suutäis, mis rändab su suu poole, et olla teadlik sellest, mida oled söönud. Ei mingit aruandeta mugimist. Seejärel analüüsi oma märkmeid – sa leiad vaevata üle parandamist vajava.

2. PÄEV: SÖÖ HOMMIKUSÖÖKI 
Teadlased on kinnitanud, et pea kolmandik inimesi jätavad hommikusöögi vahele. Täna on esimene päev, kus hommikusöök võtab sisse kindla koha sinu toitumiskavas.

3. PÄEV: ÄRA JOO KALOREID 
Vali ainult madala kalorsusega või kalorivabad joogid, nagu vesi, tee, kohv ja dieetkarastusjoogid. Kaloririkkad joogid on madala toiteväärtusega ja nad tühjade kalorite allikas. Hullem veel, uuringud näitavad, et me sööme ühepalju kaloreid, vaatamata joodud jookide kalorsusele. Milleks siis tarbida liigselt?
TOTAALNE MUUTUMINE: viska oma toitumiskavast jäädavalt välja kõik karastusjoogid, tavalisest limonaadist dieetkoolani. Rüüpa vett või naudi teed ja musta kohvi selle asemel.


4. PÄEV: KOOSTA TOITUMISPLAAN 
Söö 4–5 korda päevas väiksemas koguses, eelistades seda kolmele suurele einele. Nii töötab su ainevahetus kui üleskeeratud kell ja sellega välistad ka ülesöömisohu! Säti oma toitumiskava nii, et üks trennieelne toidukord oleks paar tundi enne spordisaali minekut ja üks ka tund pärast trenni, tõhusaks taastumiseks.



5. PÄEV: UNUSTA KIIRTOIT 
Mine sellest uksest kohe kaarega mööda. See võib küll osutuda veidi raskeks, eriti kui su peres on põngerjad ja nad nuruvad sinna minekut, nii et kui minek vältimatu, säti paika vähemalt piirid – telli vaid pool salatit või võta ainult üks kanaburger, mitte terve eine.

6. PÄEV:  VÕTA VABALT Kuigi sa korrastad oma toitumist, ei taha sa end vangina tunda – jäta kiusatustele ruumi, kuid väldi nendele järele andmist igapäevaselt. Mõned inimesed siiski piirduvad terve päeva asemel vaid ühe laiutava einega, kuid valik on sinu – elu ei pea igav olema.

7. PÄEV: TEE ISE SÜÜA 
Valmista sellel nädalal ise kaks tervisliku rooga.
TOTAALNE MUUTUMINE: Vali neli retsepti, et neid mõnuga valmistada ja isuga nautida.

8. PÄEV: KODUST KAASA 
Võta parem oma toit tööle kaasa, et mitte süüa väljas – nii kontrollid oma kaloreid ja rahakotti. Lihtne variant – pane täisteraleivale köögi- või puuviljalõike.
TOTAALNE MUUTUMINE: Lisa aina juurde päevi, mil sa eine kodust kaasa võtad ja jätka, kuni neid päevi on märkamatult saanud nädalasse tervet viis.

9. PÄEV: VALI LOODUS
 See tähendab, ole loodusele lähemal – eelista apelsinimahlale apelsini ja kartulikrõpsudele kartulit. Vali kaks toitu, mida tarbid kõige sagedamini ja vali looduslikum allikas.

10. PÄEV: PORTSJONIPATRULL 
Nüüd leiad poes pakenditelt juba ka ühe portsjoni kohta käivat toitumisinfot. Sa saad palju rohkem kontrollida oma toitumist, kui oled kursis, mitu kalorit sa küpsisepakki krõbistades tarbid. Eelista täisteraleiba või riisitahvleid, jaga pakk portsjoniteks, et süüa seda vahepaladena päeva jooksul.
TOTAALNE MUUTUMINE: Kontrolli portsjoni kalorikogust valmistoidu pakendil, näiteks külmutatud toidu puhul. Ära lase näljatundel määrata oma portsjoni suurust, vaid tee seda ise, lähtudes vajalikust kalorikogusest – nii näed sa täpselt, kuidas need, näiteks 2000 kalorit päevas, ka välja näevad.

11. PÄEV: KEEMIAVABA
 Toitumisekspert Yolanda Bergman peab keemia all silmas dieetkarastusjooke, kalorivabu komme ja muud nn rasvavaba toitu. Pigem söö üks väike tükk šokolaadi või üks komm, kui sul on selle järgi meeletu isu ja piira petutoitude tarbimist.

12. PÄEV: VÕLUVÄGI KÖÖGIVILJADES 
Söö köögivilju vähemalt kaks korda päevas. Mõned lihtsad ideed: suupisteks viiluta paprikat või söö kergelt hautatud köögiviljasegu õhtusöögiks. Külmutatud köögivili on suurepärane võimalus: talvel on see parim valik ning suvel aitab mitmekesistada menüüd.
TOTAALNE MUUTUMINE: Vähemalt üks roheline, üks punane ja üks muud värvi köögivili päevas.

13. PÄEV: SÖÖ KAUNVILJU 
Söö täna kaunvilju, seejärel tee seda vähemalt kaks korda nädalas. Need sisaldavad palju valke, süsivesikuid ja kiudaineid koos vitamiinide ja mineraalainetega.

14. PÄEV: MARJADE PEALETUNG 
Lase neil suurepärastel antioksüdantidel võimust võtta kuni kolm korda nädalas. Suvel korja neid ise – kulutad rohkem kaloreid ja vähem raha, talvel kasuta külmutatud marju. Lisa neid hommikul kaerahelbepudrule, naudi suupistena või magustoidu asemel.

15. PÄEV: HAARA VALKU 
Kui oled jõusaalis aktiivne, vajad umbes 2 g proteiini ühe kehakaalu kilo kohta, et pärast trenni taastuda. Liigu selles suunas, et iga söögikorra ajal tarbid ka valku.
TOTAALNE MUUTUMINE: Lihtne rehkendus – arvuta välja mitu grammi valku sa vajad, näiteks umbes 70 kg kaaluv naine peaks tarbima 130 grammi valku iga päev. Kontrolli oma toidupäevikut alates eelmisest nädalast -– kui seda valgukogust kokku ei saa, tänase muutusega paranda see viga.

16. PÄEV: ÄRA SÖÖ, KUI SAABUB ÖÖ 
Reegel, et ära söö pärast kuut, ei kehti. Kuid pea meeles, et kõik, mida sööd paar tundi enne uinumist ei pruugi töötada sinu parima kehavormi heaks. Kui teed trenni hilja õhtul, veendu, et sa ei sööks tärklise- ja süsivesikurikast toitu.
Julgelt võid sel ajal võtta 20 - 30 g valku, näiteks valgukokteili, kodujuustu või kanafilee näol, et säilitada pidevalt töötav ainevahetus kogu
öö jooksul.

17. PÄEV: MAGUSAVÕÕRUTUS 
Kalorivabad magusained, nagu näiteks Candarel, on suurepärased alternatiivid suhkrule, kuid 
nad võivad muuta su maitsemeelt nii, et hakkad eelistama vaid tugevalt magusat toitu. Sinu tänane eesmärk: vähenda oma magusaine kasutamist poole võrra.
TOTAALNE MUUTUMINE: Jääb ainult üks asi päevas, mille puhul kasutad magusainet.

18. PÄEV: KAKS KALAPÄEVA NÄDALAS
Lõhekala on väärtuslike rasvhapete allikas ja kõrge valgusisaldusega – see on üks kõige tervislikum toiduvalik. Alusta sellest, et lõhe laiutab sinu taldrikul põhitoiduna kaks korda nädalas.

19. PÄEV: Hommikused süsivesikuid 
Nüüdseks on sul kindel hommikusöögiharjumus. Aga teeme nüüd kindlaks, kas teed ikka parima päevastardi ja kas on täidetud kaks kõige tähtsamat reeglit:
1) see peab sisaldama häid süsivesikuid.
Kas su hommikusöögilaual on vana kooli kaerahelbepuder (aeglase valmimisega) või täistera-hommikuhelbed; või näiteks sööd hommikul kõrge kiudainesisaldusega leiba? 
2) peab sisaldama vähemalt üht puuviljaportsjonit iga päev (mitte mahla). Vali viie erineva puuvilja seast iga päev üks, et mitmekesistada oma nädalamenüüd.

20. PÄEV: PUHAS KOFEIIN 
Kofeiin aitab hoida ainevahetuse kiirena ja võib suurendada lihaste vastupidavust ning tugevust, ja isegi vähendada diabeedi ohtu. See, kuidas sa oma kofeiini endale serveerid, kas cappuccino, mocca või hoopis caffè latte näol, sõltub sinu fantaasiast ja oskustest. Eelista vaid puhta kofeiini allikaid, nagu tee ja kohv.
TOTAALNE MUUTUMINE: Jäta nüüd ära isegi olematu kooretilk, mida tavaliselt oma kofeiiniannusele lisasid.

21. PÄEV: TÄISTERAJÕUD
Vali lõunasöögi ajal täisteraleib, -sai, -kukkel või -tortilja. Teine võimalus on näiteks küpsetatud maguskartul, täidetud konservubade ja väherasvase juustu või salsaga.


22. PÄEV: VÄLDI ROOTSI LAUDA
Siin on lihtsalt liiga raske kontrollida söödud kalorite- ja rasvakogust, kuna sa sööd ilmselt kõike ja läbisegi. Vähenda väljas söömist ja säästa seeläbi mitte ainult raha.
TOTAALNE MUUTUMINE: Tee täna kõik toidud ise.

SUUPISTED JA TOITEVÄÄRTUS 
>> Need näidised on abiks sinu päevamenüü koostamisel ja eesmärkide saavutamisel. Kas jälgid söögikorra ajastust, valgu kogust või rasva ja köögivilja vahekorda – siintoodu on sulle alati abiks.
 




TOIT                                   KALORID                                VALK
1 keskmine külmutatud banaanikreem + 2 spl pähklivõid 312 kcal 6 g
60 g krõpse + 2 spl guacamole-kastmega 254 kcal 7 g 

4 täisterakreekerit + 50 g väherasvast juustu 249 kcal 16 g
1 täisteranisu-pita + 4 sl hummust (kikerhernepasta) 213 kcal 9 g 

1 keskmine õun + 1 spl maapähklivõid 175 kcal 4 g 

1 /4 tassi kodujuustu, 1 spl kuivatatud puuvilju, 1 spl pähkleid 135 kcal 9 g 

1 varsseller + 1 spl maapähklivõid 105 kcal 4 g 

1 /2 tassi sojaube 100 kcal 8 g 

1 /4 tassi tükeldatud avokaadot Rooma salatiga 100 kcal 1 g 





23. PÄEV: KORRASTA ÕHTUSED SÜSIVESIKUD 
Tarbi näiteks täisterapastat või pruuni riisi. Sulle ei maitse täiterapasta? Siis sega neid tavalise valge pastaga pooleks.
TOTAALNE MUUTUMINE: tarbi ainult nn vesiseid süsivesikuid – toiduaineid, mis sisaldavad enam vett ja vähem tärklist, näiteks kapsalised (brokoli, lillkapsas, kapsas).


24. PÄEV: PANE PAARI KÖÖGIVILI JA HEA RASV 
See pole mitte ainult hea sinu südamele, vaid saad rahuldada ka oma maitseelamusvajadusi. Söö täna kas või kord tervislikku rasva koos köögiviljadega, et suurendada antioksüdantide ja vitamiinide imendumist.
See on eriti oluline, kui tegemist on karotenoidide (näiteks porgandis) ja lükopeeniga (näiteks tomatis). Lisa paar viilu avokaadot oma salatile, supilusikatäis maapähklivõid sellerile, sparglit lõhe kõrvale või supilusikatäis oliiviõli aurutatud köögiviljale või lehtsalatile.


25. PÄEV: LAE KIUDAINEID
 Püüda saavutada soovitus 25 grammi kiudaineid päevas. Kuidas? Vali hommikuhelbed, kus portsu kohta 5 g kiudaineid või rohkem, või eelista leiba, milles on vähemalt 2 grammi kiudaineid tüki kohta. Söö rohkem puu- ja köögi- ja kaunvilju.


26. PÄEV: VALGUBATOONIOHT
 Valgubatoon on väga mugav ja mõnikord isegi liiga mugav. Kui su menüü koosneb peamiselt 
nendest toiduasendajatest, saad sa mõnda toitainet liiga palju ja osa olulisi toitaineid vähem. Jäta alles vaid üks valgubatoon päevas.


27. PÄEV: VARUSTA VAJALIKUGA
 Hoolitse selle eest, et mitte ainult sinu külmik poleks laetud tervisliku toiduga, vaid ka trennikotis ja autos leiduks alati tervislik amps. Varu beebiporgandeid, valgubatoone, puuvilju ja väherasvaseid juustupulki) – nii saad kiiresti kustutada näljatunnet ja ei pea langema kiirsöögikoha ohvriks.
TOTAALNE MUUTUMINE: Täida külmik ainult täisväärtusliku toiduga, mis aitab katta kogu päeva ulatuses sinu vajadusi.

28. päev: PANE KÕIK KIRJA – JÄLLE 
Et jätkata samas vaimus ka edaspidi, märgi oma toidupäevikusse söödud toidud – kas või mõned korrad nädalas. Võrdle nüüd oma märkmeid eelmistega, et näha, millised muutused oled sa läbi teinud.
Paljud inimesed ühendavad oma treeningu- ja toitumispäeviku, et näha oma dieedi ja treeningute koosmõju tulemustele ning jälgida oma energiataseme ja meeleolu muutusi. Selliseid märkmed aitavad sul edaspidi luua oma individuaalse kava, mis tagab pikaajalise edukuse.
Kui sinu totaalne muutumine ei olnud seekord täiuslik – proovi seda veel, et lõplikult kinnistada need uued hoiakud ja harjumused.


http://naine.postimees.ee/?id=327337

Mure vol2

miks te keegi sissekandeid ei tee?

m.

täna.

"Nimelt on kaduneljapäev hea päev sellisteks toimetusteks mis peaksid tagama millegi püsiva kadumise. Dieedi alustamiseks sobib kaduneljapäev seetõttu, et kuuloomise aegu on jääkainete eraldumine organismist eriti efektiivne). Kaduneljapäev soodustab ka millegi mullapinnast allpool kasvamist, sobides seetõttu taimede istutamiseks. See päev soodustab ka tihenemist  ja seetõttu sobib hõredate juuste lõikuseks või taimede pügamiseks tihedama puhma kasvatamiseks."

m.

Mure

Päike paistab õues aga mitte mulle tuppa, sest akna peal on lumi..  mis ma tegema pean? katusele ka ei pääse....:((

Hommikuks jõin kohvi ja 2klaasi vett. seejärel kõndisin kooli ja siis kohe koolist tagasi koju.....liikuda on mõnna. eriti kui päike soojendab. tunnen et kevad on kohekohe kohal.....:))))))

m.
eilsesse lisaksin veel hilisõhtused mozarella-pulgad tomati ja basiilikuga ning vürtsika juurviljatäidisega filotaignapallid. kõik oli ülihea ja mõõdukalt.:D + 2siidrit, libe nibu ja mõned sõõmud valget venelast...

teel linnast koju nägime VIRMALISI.  päriselt ka.:))))

m.

mercoledì 26 gennaio 2011

Mis ajast blogi inglisekeelne on :D?

m.

kolmapäev.

hommikuks klaas vett, tass kohvi ja suits. 9ks kooli. koju jõudsin pool6, siis sõin jupi kirjut koera, jõin tassi teed ja klaasi vett. lõunaks oli suits.

mul on piinlik siia kirjutada juba.....:$

hommikul ja õhtul teen 10kätekõverdust ja 30istukiletõusu. praegu rohkem ei jaksa. aga varsti on juba parem....:))))
ja täna käisin mööda linna igalpool. ..mõnna oli. olen seni autoga linnas ringi traali-vaalitanud. nüüd võtsin vastu otsuse, et enam autoga ei sõida. linnas mitte. :))


tiiu laulukesega meenus mulle see varahommikupoolik noti ees kui kogu rahvaga kätest kinni hoidsime ja sõbralaulu laulsime. ilus hommik.....:) täpselt nädal tagasi......:D

m.

Kallid trimmijad

Jah, nagu minagi tòdesin, ja ka Tiiu lisas, et ainult tervislikult sòòmine trimmi ei tee... Peaks trenni tegema ju! Mida ette vòtta?

Ja teeks nii, et kommima peab ka, igayhe alla, et trimmija saaks tagasisidet ka, muidu on lihtsalt kirjutamine ju..

MIS TE ARVATE


minu hommik: brioche nutellaga, vàike kirsijogurt
vahepeal yks kohvi, nyyd hakkan oma grandioosset pirni sòòma ja siis peaks lòunaks vist koju kokkama minema... krt pàeval ei jòua kooli pàrast yldse syya, tahaks koju minna, aga see raiskab nii palju aega :( samas... àkki trenn?



r

martedì 25 gennaio 2011

Teisipäev, tume lilla.

Ühesõnaga olen terve päeva arvuti taga istunud. Liikunud ainult korraks kloostri tänavale(~200m) ja siis Toome poodi, ning need lugematud korrad kööki. Halb. Pean trenni leidma.

Söömingud: (nagu esimen lõik reedab on täna köögis käidud palju)
Jogurt+kamapallid+banaan
--> hommik
Püreesupp + aavo leib--> lõuna oode (plaan oli jäta lõuna vahele, sest täiskõhuga ju batuudile minna ei saa )
Paneeritud kõrvitsajupid + tomat+hapukoor --> lõuna
Tass jogurtit + mandariine + 2kohukest + banaan--> kogu päevavältel kestnud näljendamine
Lugematu kogus teed ja kohvi
Tundub nagu polekski palju ja tervislik on. Usun, et trimmi nii
küll ei saa  :S
Jaani laulukese saatel lähen nüüd, kaloreid kaotama (uni põletab neid rohkem kui telku vaatamine ;)  

on lõppen'd tööke
ja algab ööke
ei mingit müra
ei mingit kära

uni tule rutuga
et magama ma jääks
kata oma tekiga
et väsimus must läeks

olen homme parem
kui olin eile
olen homme parem
kui olin täna
....



PS! Pean veel mainima, et see vale keelne blogger tegi just mu elu raskemaks, ta ei saa wordist aru päris nii nagu vaja. Lootsin otse wordist bloggida :)
 TTT

teisipäev

hommikuks 1,5 aavoleiba ja 1 soolalõhe sai. 1 sokolaadikomm, tass kohvi, tass teed ja 2klaasivett.  kõht täis ja süda paha.... :D

nüüd lähen õue..

vahepeal jõin teed, kaotasin telefoni, sõin banaani, sain uue telefoni, siis sõin väikese pasta juurviljade ja parmesaniga, jõin vett ja teed. :)
mõnna.

päevase toidutarbimise lõpetasin kahe väikse tüki kirju koeraga....:)

m.

8 lihtsat viisi syya tervislikumalt

Paljudel inimestel, kaasaarvatud selle artikli autoril on nõrkus teatus toitude vastu.
Võid öelda, „Mulle meeldivad friikartulid ja ma ei saa ilma nendeta elada! Pidev puudus ei ole tervislik.“ Sul on õigus. Aga su kehal on ka omad puudused – see ei ole prügikast. Me sööme, et elada, mitte vastupidi.
Tervislik toitumine on vastus mitmetele tänapäevastele tervisehädadele. Lahendus ei ole mõningate toitainete tarbimise lõpetamine, vaid ära jätta mittevajalikud kalorid, liigne rasv, kemikaalid ja rafineeritud süsivesikud. Järgnevalt mõned sammud, mis võiks teha, et alustada tervisliku toitumisega.
1. Söö aeglasemalt
Nauding on imepärane vananemisvastane ravim, seega naudi ja maitse oma toitu! Kui sa sööd aeglaselt siis tunned maitset rohkem ning vajad vähem. Aeglaselt söömine järk-järgult vähendab isu alates sellest hetkest, kui alustad söömist. Hiljuti kinnitati see Jaapani teadlaste poolt. Nad avastasin, et kiiresti söömine on tugevalt seostatud ülekaalulisuse ja kehamssiindeksi tõusuga.
Samuti on teada, et seedimine algab juba suust. Toidu põhjalik närimine edendab rahulikku ja täielikku seedimist.
Aga siiski ei mõelda toidust kui naudinguallikas. On üpriski tavaline näha inimesi alla kugistamas hamburgereid ja sriikartuleid, samal ajal kirjutades midagi oma rüperaalis, rääkidas mobiiltelefoniga, lugedes ajalehte või vaadates telerit.
2. Kontrolli oma portsjoni suurust. Söö kuni oled rahuldatud, mitte kuni oled kurguni täis
Seda on kergem saavutada, kui sööd aeglasemalt. Kui sa sööd kiiresti, tarbid sa liiga palju enne seda kui sa sellest aru saad. Ajul võtab aega umbes 15-20 minutit, et hakata saatma signaale et kõht on täis, seega peab andma kehale selle aja. Rahulolu signaal alustab tööd enne seda kui taldrik on tühi ning sa lõpetad vähema söömisega.
Kui sa armastad toitu, siis see ei tähenda, et sa pead seda palju sööma. Hangi omale väiksem taldrik. Su ettekujutus mõistlikust portsjonist on mõjutatud taldriku suurusest. Suured portsjonid julgustavad ülesöömist.
3.Limiteeri töödeldud liha
Suurem osa töödeldud lihast nagu vorstid, viinerid, peekon, sink ja hot dogid on täis transrasvu ning naatriumi. Võib leida naatriumnitrit – mürgine kemikaal – igast lihapakendist. Peekon, vorstikesed, sink, lihasnäkid ja isegi lihast, mis on purgisupis. See kemikaal on tegelikult värviparandaja, see muudab vana, surnud liha värskeks ja ilusaks.
Kui sa valid töödeldud liha siis võib vähendada naatrinnitriti effekti, tarbides enne seda antioksüdante. Tõestatud on, et vitamiini C nind E tarbimine enne töödeldud liha vähendab kemikaali mõju organismile.
4. Punane liha võib olla osa tervislikust dieedist
Kui liha on valitud ja valmistatud õigesti, siis on ta suurepärane söök. Punane liha sisaldab palju olulisi toitaineid nagu raud, tsink valk ja vitamiin B12.
Vali ilus lihatükk ning eemalda nähtav rasv enne valmistamist. Lihatükk ilma nähtava rasvata ei suurenda vere kolesteroolitaset ega tõsta riski südamehaigustele.
5. Valmista söök kodus
Kodus kokkamine annab suurema kontrolli söögi üle ja annab võimaluse vähendada transrasvu, suhkrut, soola ja mitmeid toidu lisandeid (värv, säilitusained jne). Kaubanduslikult valmistatud toidud nagu hamburgerid, hot dogid, friikartulid, krõpsud, koogid ja küpsised sisaldavad arvatavasti kõige rohkem transrasvu. Tee ise oma pitsad, burgerid, koogid ja teised toidud, mis sulle meeldivad. See küll võtab rohkem aega, aga on sinu enda tervisele kasulik.
6. Väldi kõrge temperatuuriga küpsetamist
Väga tähtis asi on valmistamiseviis. Liha valmistamisel kõrgetel temperatuuridel nagu praadimine ning grillimine loob kahjulikke kemikaale (mutageene ja kantserogeene) mida kutsutakse heterotsüklilised amiinid ja polütsüklilised aromaatsed süsivesikud. Valmista liha nii, kus kasutada vähem õli ja väiksemaid temperatuure – küpseta ahjus või keeda.
7. Elimineeri karastusjoogid
Karastusjookides ei ole mitte midagi kasulikku. Mida varem need oma söögist eemale jätad, seda parem. Keskmiselt on 325ml joogis 10 teelusikatäit suhkrut, 150 kalorit, 30 kuni 55mg koffeiini, toiduvärve ja sulfiide. Karastusjookides ei ole mitte ühtegi väärtuslikku toitainet.
On parem nad asendada veega, taimse teega või magustamata mahlaga.
Karastusjoogi tootjad on suurimad kunstlikke magusaineid kasutajad. On mõningaid tõestusi, et regulaarne karastusjoogi tarbimine viib terviseprobleemideni nagu kaalus juurdevõtmine, hammaste purunemine, ainevahetus haigused. Kas sa tõesti tahad selliseid probleeme?
8. Enesedistsipliin
Harjuta sisse omale ettevaatlikkus. Kui üks päev sõid rohkem, siis järgneval proovi olla rohkem tähelepanelik. On alati parem süüa lihtsalt kergemalt, kui täita mõnda dieeti.

:)

Vahemere dieet

lugege siit (saab eesti moodi ka seda dieeti teha)

midagi peab ette vòtma!

esmaspàev
hommik: pirn, (no ei jòudnud!)
kell 16: bruschetta oliiviòliga, amps juurvilju ja veits pastat hakkliha-oliivikastmega + punast veini nats
kell 21: vàike tykk juustu-prosciutto-pirukat ja yks pisike briosche natukese nutellaga (<-davide syy) + punast veini alla poole klaasi + mandariin

teisipàev
hommik: panino prosciutto-òli-tomati-salatiga + 0,5l vett
lòuna: pirn ja kaks mandariini
pàrastlòuna: pisi kinder sokolaad, kirsijogurt, suuuur pirn, vesi
òhtu: teen jàlle pastat mozzarella ja salatiga, ja vb sòòn veel yhe pirni vòi jogurti ja joon veini ja vett!


ma tunnen, et sòòn enam-vàhem normaalselt ja tunnen end hàsti ja kònnin ysna palju ja magan hàsti ja kòik puha.. aga sellest vist ikkagi ei piisa selleks, et suveks TRIMMI saada :S  mida teha? jooksma minna nàdalas 3x? 

lunedì 24 gennaio 2011

Mul tuli meilile selline kiri

"Tere!
Viimane võimalus registreeruda esmaspäeval, 24. jaanuaril algavale loengusarjale: Tervis ja elujõud!
Loengusari käsitleb inimorganismi funktsioneerimist, aluseks vaimse ja füüsilise tervise tasakaal. Teemad on valitud põhimõttel, et anda laiale huviliste ringile täisväärtusliku elu elamiseks olulisi teadmisi. Kuna loengud on planeeritud saali, siis on veel vabu kohti, et saaksite liituda ja ka oma sõpru kaasa kutsuda. Seda kõike lihtsalt peab igaüks meist teadma:
Miks tekivad haigused ja kuidas positiivse mõtlemise ja loomulike ravivõtetega end ise aidata? Kuidas valida liikumis- ja treenimisviis vastavalt individuaalsetele vajadustele? Kuidas õigesti toituda ja hingata? Räägitakse varjatud toidutalumatusest, organismi happe-aluse tasakaalust ja hiina meditsiinist. Keskendutakse ka ravimtaimedele ja koduste ravimite valmistamise võimalustele ning viimane loeng viib rohke fotomaterjaliga rahvameditsiini lätetele, tutvustades meie esivanemate maailmavaadet ning erinevat tüüpi looduslikke pühapaiku.

Loengute ajakava:
24.01. - Terve inimorganismi funktsioneerimise põhiprintsiibid, vaimse ja füüsilise tervise tasakaal. Krooniliste haiguste tekkimise põhjused, haigestumise riskifaktorid- verekolesterool, veresuhkur, kehakaal, KMJ, vööümbermõõt. Dr. med. Natalia Trofimova
7.02. - Tervislik toitumine, varjatud toidutalumatus ja toiduainete omavaheline sobivus, toiduallergia, toiduainete rühmad ja toidupüramiid. Individuaalse päevamenüü koostamine. Dr. med. Natalia Trofimova
21.02. - Happeline keha kui haiguste põhjus - organismi happe-aluse tasakaal. Stress, happelise keha "märgid", haigusnähtude äratundmine ja enese tervendamine. Dr.med. Riina Raudsik
7.03. - Liikumise võlu ja valu. Õige liikumis- ja treenimisviis vastavalt individuaalsetele vajadustele. Praktiline osa- erinevad treeningu stiilid. Füsioterapeut ja liikumistreener Lilian Lääne
21.03. - Mida peaks teadma hingamisest, hingamise mõju kogu organismile ja psüühikale. Joogahingamine. Joogaõpetaja Veronika Krassavina
4.04. - Tervise hoidmise ja parandamise kunst traditsioonilises Hiina meditsiinis. Praktiline osa - qigong, hiina energiavõimlemine. Dr. Udo Uffert
18.04. - Kodustes oludes taimedest ravimi valmistamine- vesi-ja alkoholitõmmised, õlid, pulbrid, teesegud, vannid jne. Ph.D. Ain Raal
2.05. - Looduslikud pühapaigad ja tervis. Rahvameditsiini kujunemise lätted, meie esivanemate maailmavaade ning erinevat tüüpi looduslikud pühapaigad. Pühad puud ja hiied, pühad kivide ja veekogud ning nende mõju inimese kehalisele ja vaimsele tervisele. Ph.D. Ain Raal

Kursuse maht: 24 tundi, osavõtutasu 70 EUR/1095.30 EEK
Toimumise aeg: 24.01. - 2.05.2011, üle nädala E, kell 18.15 - 20.30, Vaksali 7
Soovi korral testid (dr.med.Natalia Trofimova): verekolesterool, veresuhkur, kehakaal, KMJ, vööümbermõõt - 6 EUR/94 EEK.

Kui kellelgi tekkis huvi osaleda, siis registreeruda saab kas meie kodulehel: www.rahvaylikool.ee, telefonitsi: 7361544 või meili teel oma soovist mulle teada andes :ene@rahvaylikool.ee
Lugupidamisega,
Ene Kapp, koolitussekretär"




Täna juba ongi see kuupäev 24. aga äkki saaks mõnest loengust osa võtta ikkagi. peab uurima.Tiiu, Sandra oleksite huvitatud? 
Hey- hey põngerjad!  Aeg on alustada!
Ma siis otsustasin ka kampa lüüa !Seltsis segasem :)



Esmaspäev:
  •      Aavo võiku juustuga
  •      3 mandariini
  •      ½ banaani
  •      Praetud kõrvitsa jupid
  •     Juustu sai
  •      ½  pisikest soksi (~1 tükk)
  •     Lugematud koguses teed ja tass kohvi.
  •      mõned kommid ka ( paar rasvavaba kummikommi ja värvilised pähkli kommid madli juurs ~3)

©       Liikutanud ennast eriti pole. See on halb, peaks ikka hantlid välja otsima, nõ vähemalt siis on nad silma all. Homme liigutan ennast rohkem.
Täna nii jääbki.
Juba tekib isu, millegi nämma järele! Appi, kuidas sellest lahti saab?

TTT

esmaspäeev

Hommikuks sõin aavo-leiva juustuga ja jõin rohelise tee. lõuna jäi vahele ja õhtuks basmati riisi sojaga ja toorsalatit (hiina kaspas, värske kurk,kappari (?) sidrunimahl ja õli. nämmnämm.) ploomimahla ja nüüd teed teed teed. paar kommi sõin ka.mm....
Lisaks nõustun tiiuga, et mu kaal valetab. Teeme korjanduse "M'le uus kaal." :D

m.
Nii. see sokolaadikypsistega alanud pàev polnudki tervise-pàev vist:D sest siis, kui michele tuli, làksime yhele kontserdile seekord AMEERIKA toitu sòòma, ehk siis hamburger friikartulitega ja òLLE! hàsti, rea.

aga pole hullu, sest edasi làks pisut korralikumalt...

laup hommik: briosche (nagu crossaint, aga nutellaga), kohvi
laup òhtu: aperativo (teate kyll: salatid, pitsatykid,juurviljad,lihapallid) + 2 martiinit
laup òò: 2 rummikoksi
(liikusin pàris palju ringi trippides ja okei, tegin suitsu ka- aga ma lubasingi aint reedeni esialgu, aga nyyd enam ei tee jàlle yldse, ei tahagi)

pyhap lòuna: pasta kastmega + vein
pyhap hilisòhtu: lugege SIIT
(eriti ei liikunudki, vàike jalutuskàik òhtul, aga suitsu tegin jàlle)


kas making love kàib ka liikumise juurde? :D





rrrrrrrrrrrrr..

domenica 23 gennaio 2011

Mina käisin tallinnas. Väga lahe oli. Söömisest niipalju, et reedel unustasin või polnud aega. sõin alles enne tallinna minekut. halb. ja siis tallinnas jõime. laupäeval oli pohmell. isu väga polnud. aga sushi maitses hea. ja siider maitses ka hea. kuigi sellest või millestki hakkas halb. siis õhtul sõime veel veidi ja jõime shotte..(Y) täna pühapäeval olen rohkem söönud. keha vajab kaotatud aineid ja vitamiine. .. ja tubakas on mul ka nüüd täitsa enda oma. ...

Tiiu saatsis lingi
       http://ohtuleht.ee/index.aspx?v=naistemaailm&id=36238&r=28

Ja lõpetuseks ketrab peas see laul....juba aastavahetusest saadik. :D
       http://www.youtube.com/watch?v=6utYQqPYp_k

m
tsiisus maju ei mäleta, mida ma kõike siin paari viimase päeva jooksul söönud ja joonud olen...aga eks ma katsun meelde tuletada:nii viimane sissekane oli,et ma sõin aavo leibasid.siis läksin vantsile külla ja seal sõin mõned kalajupid taignas ära, kringlit ja kisselli,muidugi väikse geisha ja hiljem vanaema juurest kaasa võetud twixi.siis Madli juures näksisn komme, hiljem kodus oli isa sünna,nojamudugi seal siis läks lõplikult käest ära: hapukapsas, kartulid,heeringas hapukoorega,heeringaga veileivatort,morss ,eitea kui palju kringlit,sest see oli lihtsalt niiiiiii maitsev,enne kõike seda sõin ühe õuna ka.:D.pärast Marko juures näksisin veel kodust kaasa võetud kapsas...õõh..
nii hommikul siis tegime pannkooke ja sõime neid juustu ning moosiga..mmaitsvad olid,mingeid võileibu sai ka näritud..see oli umbes 3 ajal vist.nii ja siis liigutamise kohapealt nii palju,et käisime jalutamas vallikraavist skeitpargini,sealt supilinna ja mööda Emajõe äärt siis tagasi koju...selleks asjaks oli kõht juba hirmus tühi,kell oli mingi pool 11,ja kuna eriti midagi muud süüa polnud kui neid sünnipäeva jääke,siis praadisin kartulit, kapsast,peale panin natuke hapukoort ja majonees, sõin ka veits seda võileivatorti,üks juustu-tomati võileib käis ka enne teisi-nii hea rasvavaba toit hilisõhtul,eksole :D nii, teed sai korralikult joodud,aga siis tuli ju veel magusaisu,kuna külm lühendas meie jalutuskäiku tunduvalt,siis poodi me ei viitsinudki minna,et sealt shokolaadi osta,seega tuli käepäraste toodetega magusanälga kustutada,milleks olid: sepik või ja meega,no oma kolm saia sai ikka söödud,lisaks üks poolik sai suhkru ja hapukoorega,pärast oli süda paha,aga rahul:Dsöömisele järgnes üks film ja siis tuttu..
tänane hommik algas ka kell 2, sõin kaerahelbeputru(veega tehtud,piima polnud::D)moosiga,üks juustuga sepiku võiku,2 tassi teed..ja siiani olen söömata,kõht juba korisebki,peaks süüa minema otsima:D..suht nälg on majas,kappides ulub vaid tuul:peaks vist asju koguma minema(naised on kogujad ja mehed kütid:P)..kokkuvõtteks siis niipalju,et nädalavahetus polnud produktiivne...ehk uus nädal on edukam...:)elame näeme!
Sants,

venerdì 21 gennaio 2011

Andke abi

Nii, eile olin tubli, ràiiiigelt kòmpisin, sest oli palju asjaajamist. tegelt mòned kypsised sòin tee kòrvale àra òhtul.

mm...aga praegu. àrkasin mingi paar tundi tagasi ja sòòn mingeid sokolaadi-kypsise asju (120g) appii need on nii head ma ei saa pidama! kohe on otsas. :S:S loodan, et jòuan pàevaga need àra kulutada! aga kuidas? joon vett tàiega. tàna teen pikema kòndimis-tripi kuskil ka.


aga paljastusest.. tavai paneme asjad kirja! aint et mul pole kuskil end kaaluda... aga ma enam-vàhem tean. niiet siis:

http://www.toitumine.ee/kalkulaatorid/ alusel:

kaal: 65kg
pikkus: 175cm

Kehamassiindeks: >40 rasvumise III aste



r

TÄIELIK PALJASTUS!

Hei naised...mislahti`?blogis haigutab tühjus,ei kipu ega kõpu teist?tahan juba teada kuidas teil läheb :)
Mõtlesin siin.et kui juba asi nii kaugel on, et lausa blogi peame, siis paneme ikka täierauaga...toimub TÄIELIK PALJASTUS : sinu kaal,pikkus`-siis saab KMI arvutada, igasugu ümbermõõdud, mida aga annab mõõta ja mida on vaja trimmi ajada :D ja siis võiks teha mingid kaalumised ja mõõtmised teatud aja tagant,siis on äkki stiimulit ka rohkem...meie uus tõsielu riäliti.
hetkel pugin hommikusöögiks aavo leibasid,sest muud pole midagi süüa,ühe suure klaasi vett koos õunaäädikaga jõin kah enne neid ära..ootamas on suur tass talveteed,mis jõuluvana mulle tõi.

Sants

giovedì 20 gennaio 2011

lallalaaa...sõin siis veel eilset tatraputru koorega,siis üks 3 ratast baklažaani juustu ja tomatiga,tükike õunakooki ka ja jõin teed..käisingi täna tantsimas..tunne on lihtsalt mega,et jälle liikuda sai,kasuliku infot sain ka oma käe jaoks...nüüd on kõht veits tühi,aga ilmselt see nälg tuleb peletada vee ja greibiga...
jaksu ja kindlat meelt !
Sants

Huvitavaid faktemeie kehast.

- Sinu süda on umbes rusikasuurune.
- Süda on tugevaim lihas kehas, lüües täiskasvanud inimesel keskmiselt umbes 100 000 korda päevas.
- Keel on ainuke lihas, mis kinnitub vaid ühest otsast.
- Kõik lihased kokku suudaksid tõsta 25 tonnist raskust.
- Väikseim luu sinu kehas asub kõrvas.
- Keskmise naise nahk kaalub kolm kilogrammi, mehel seevastu viis kilogrammi.
- Suurim luu sinu kehas on reieluu.
- Keskmine inimene kaotab päevas 80-100 juuksekarva.
- Sinu nina ja kõrvad ei lõpeta kunagi kasvamist.
- Naised pilgutavad meestest kaks korda rohkem.
- Iga kord, kui astud sammu ette, kasutad 54 lihast.
- Kui sa ei ole regulaarne treenija, 65 aastaseks saades oled sa kaotanud kuni 80% oma lihasjõust.
- Jooksmine asetab jalgadele 4-6 kordse keharaskuse.
- Ühe sõna lausumiseks peavad koostööd tegema 70 lihast.
- Kehas on üle 650 lihase.
- Inimluud on betoonist tugevamad.
- Sa ei saa hinge kinni hoides endalt elu võtta.
- Kõige kiiremini kasvavad karvad on habemekarvad. Kui elada terve elu ilma habet ajamata, kasvaks see meestel ligikaudu 9 meetri pikkuseks.
- Toiduainetest on inimesed kõige rohkem allergilised lehmapiima vastu.
- Esimene teadaolev vereülekanne tehti aastal 1667, kui noorele mehele kanti üle lambaverd.
- Sõrmeküüned kasvavad varbaküüntest 4 korda kiiremini.
- Magamatus tapab näljast kiiremini.
- Ameeriklaste igal aastal ära söödud kartulikrõpsude kaal olex võrdne kuue Titanicu kaaluga.
-  Sa põletad rohkem kaloreid magades, kui telekat vaadates.
- Pea vastu seina tagumine kulutab 150 kalorit tunnis
- Igal inimesel on ainulaadne keelemuster.
- Su pöial on sama pikk kui su nina.
- Sinu kehas sureb ja asendatakse umbes 50 000 rakku selle ajaga, mis sul kulus selle lause lugemiseks.
- Hambad on inimese ainsad kehaosad, mis ei suuda end ise parandada.
- Sinu ribid liiguvad ligi 5 miljonit korda aastas kui sa hingad.

M.
hei...hommikuks sõin kaks võileiba tomati ja juustuga...siis poodlesin raamatupoes 1h.Lõunaks tegin esimest korda klimbisuppi: aedoad,mingi woki segu ja klimbid,väga maitsev tuli.ühe viilu leiba sõin ka ja pool õuna....eile õhtul jõin veel teed ja sõin pool oma teost ära,teise poole andsin markole...hea,ma saan poole oma toidust talle anda :D,siis ei saa/ei pea nii palju süüa/sööma...
täna lähen arvatavasti üle pika aja jälle tantsima..ootan juba väga,sest igatsen seda.pole ennast nii ammu korralikult liigutanud...mmh.
Hei Madli, kuidas siis meie maratoniga jääb, peaks minema mingi  hetk jälle suusatama ;)
SANTS
Eile, kui koju làksin nàksisin mingit jama (focacciat, vahvlitykikest, nats lihhi) nàlja kustutamiseks. Ja meil oli pitsaòhtu. Sòin pool. Ja jòin rohelist teed.
Tàna hommikul kohvi, lòunal panino ja vàike jogurt. Ja siis òhtul kui koju làhen, teen vist risottot. Ja tàna làhen trippima..


r

Kysimus suurele ringile

Olen tihti sellele mòelnud... seega, mis teie arvate?

Et isegi, kui me nàiteks krevette ei sòò, siis neid pyytakse ikka, vaatamata sellele, et MEIE (vòi teised eestlased) neid ei osta. Yldse on sama lugu igasuguste teiste ohus olevate liikidega. Ma tean, et selleks on avalikkuse teadvustamiseks artiklid ja puha, aga kui see pyydmine tulu siiski sisse toob, siis ei jàeta seda enne, kuni nad saavad OHUSTATAVAIMATEKS (?) liikideks ja alles siis hakatakse pyyki keelama, ning siis on vòib olla juba liiga hilja :(
Täna on räige pohmell...ei tahagi süüa midagi. aind vett vett vett ja teed.

Krevette süües hävitame elu meres.

http://www.bioneer.ee/eluviis/tarbimine/aid-9940/Krevette-mitte-s%C3%BC%C3%BCes-kaitseme-elurikkust

M.

mercoledì 19 gennaio 2011

Toidutyramiid

Nonii.,.ma siis sõin hommikul kell 13.00 natuke shok.müslit ja pool õuna.Liigutasin ennast niipalju,kui käisin kodust poodi ja tagasi : D.Nüüd kell 18.00 sõin kausitäie tatart hapukoorega ja 3 musta leiva viilu aavoga.magustoiduks sai siis söödud üks kaneelitigu ja suur kruus teed.kõht on ülitäis,meel on hea.ei teagi ka täna rohkem söön midagi.ühe kommi vist pistsin ka kuskil vahepeal nahka...

SAnts
Mina söön riisleiba (on vist õige nimi) ja šokolaadi. joon rohelist teed ja naeran/naeratan palju. See kulutab kaloreid. ;)
Täna pole suitsu teind, sest suitsu lihtsalt pole. Aga õhtul enne kino lähen ostan. je.

Kes ees, see mees

Mina sòin hommikul nats kypsist. Pàeva jooksul sòin kaks banaani ja òuna, sest aega polnud. Liikusin kodust kooli. Peaks vist sòòma. ja jooma


Rea